5G teknolojisi nedir? Yararları ve zararları nelerdir ?

 

5G teknolojisi nedir? Yararları ve zararları nelerdir ? 

5G yararları ve zararları

5G Nedir?

 5G yani 5. nesil teknoloji, 4.5G’den sonraki yeni nesil teknolojik gelişmedir. Özellikle oldukça olumlu yönde bir gelişim ve olumsuz yönde bir gelişim şeklinde insanlar iki farklı düşünceye ayrılmış durumdalar. Peki 5G olumlu bir gelişme mi yoksa olumsuz bir gelişme mi?

 5G teknolojisinin aslında her ne kadar olumlu yanı olsa da bir o kadar da önem arz eden olumsuz yönleri vardır. Bu sebeple 5G hakkında olumsuz fikirlere sahip kişiler de bir bakımdan haklıdır. Ancak yine de olumlu yanları görmezden gelinemez.

5G Nedir?

5G Teknolojisinin Olumlu Ve Olumsuz Yanları

 5G teknolojisinin bu kadar insanlar arasında fikir ayrımına neden olan genel anlamda en önemli olumlu ve olumsuz yanları şu şekildedir;

 

Olumlu Yönler

 

1-Eğitim

 Eğitimde daha hızlı internet teknolojisi, daha gelişmiş sanal gerçeklik sayesinde bir olayı yerindeymiş gibi öğrenme imkanı sunan 5G teknolojisi bu yönü sayesinde oldukça önemli bir gelişme kaydetmiştir.

 

2-İnternet

 Özellikle günümüz çağında neredeyse hayati önem arz eden internet, 5G teknolojisi sayesinde daha hızlı olacak ve bu sayede internet ve oyunlar üzerinde yapılan etkinlikler hem daha hızlı hem de daha kolay bir şekilde yapılmış olacaktır.

 

3-Film Ve Video Oyun Sektörü

 Günümüzde oldukça popülerlik kazanan film ve video oyun sektörleri de 5G teknolojisi sayesinde daha çok popülerlik kazanabilir. Bunun sebebi ise daha hızlı bir indirme ve oynama hızı gibi önemli özelliklerin 5G teknolojisi ile birlikte gelecek olmasıdır. Film severler bu sayede internet üzerinden daha rahat film izleyebilecek ve daha hızlı film indirebilecekler. Aynı şekilde oyun severler de oyunları daha hızlı indirecek ve online oyunlar gibi internete daha çok ihtiyaç duyan video oyun türleri de daha fazla popülerlik kazanmış olacaktır.

5G teknolojisinin bu ve daha birçok olumlu yönü onu oldukça önemli bir gelişme haline getirmektedir. Ancak bir bu kadar da önem arz eden olumsuz yönler de 5G teknolojisi ile birlikte hayatımıza giriş yapacaktır.

 

Olumsuz Yönler

 

1-Radyasyon

 5G teknolojisinin beraberinde getirmiş olduğu en büyük sorunlardan birisi radyasyon tehlikesidir. Radyasyon ile birlikte birçok yeni sağlık sorunları ortaya çıkacaktır ve bu sağlık sorunları gelecekte insanlar için hayati önem arz edecektir. 

 

2-Sağlık

 Hem radyasyona bağlı olarak hem de çeşitli yan sebeplerden dolayı 5G teknolojisi hayatımıza girdiği zaman yepyeni sağlık sorunları karşımıza çıkacaktır. Aynı zamanda günümüzde de var olan sağlık sorunları da bi hayli artış gösterecektir. Örneğin radyasyona bağlı mutasyon, kalıtsal rahatsızlıklar ve daha birçok önemli riskler ortaya çıkacak ve görülme sıklığı çok önemli oranda artış gösterecektir.

 

3-Bağımlılık

 Her ne kadar teknolojik bakımdan büyük bir gelişme olsa da, 5G teknolojisi özellikle gençler arasında oldukça popüler olan internet kullanımını daha da arttıracaktır ve günümüzde de problem olarak hayatımızda karşımıza çıkmaya başlayan bağımlılık problemi, gelecekte daha da büyük bir şekilde karşımıza çıkabilir.

 

4-Çevre Sorunları

 Radyasyonun yaymış olduğu manyetik alan gereği bitkilerde mutasyonlar gibi sorunlar ortaya çıkacaktır. Aynı zamanda büyük yangınlar çıktığında ormanlarda oluşabilecek herhangi bir azalma, radyasyonun bitkiler tarafından emilimi azalacaktır ve radyasyonun etkileri insanlarda çok daha yüksek bir miktarda görünmeye başlayacaktır.

 

 Görüldüğü üzere 5G teknolojisinin olumlu yanı kadar olumsuz yanı da oldukça fazladır. Ancak bilim insanları, 5G teknolojisinin zararlı yönlerini en aza indirmek için oldukça geniş kapsamlı çalışmalar yürütmektedir. Gelecekte bu zararlı yönler ortadan kalktığı halde 5G teknolojisi, bütün insanlar tarafından kabul görmeye başlayacak ve hayatımıza giriş yapmış olacaktır.

 

 

 

Kaynak :  https://www.donanimevreni.com/5g-teknolojisi-nedir/

                https://www.donanimevreni.com/teknolojinin-sagladigi-faydalar-nelerdir/

                https://iyiarastir.com/windows-11-ram-kontrol-yollari/ 

                https://muratdemir.web.tr/oyun-konsollari-2022/

0 Response to "5G teknolojisi nedir? Yararları ve zararları nelerdir ? "

Yorum Gönder

powered by Blogger | WordPress by FThemes | Converted by BloggerTheme